onsdag 31 augusti 2011

Babykort


Ett beställningskort i lila till en tjej som föddes i söndags kväll.
Motivet, Bubben, från Stämpelkällan färglagd med promaker penna. Glitterlim runt kanten. Dekorerat med blommor och utstansade blad. Kortstorlek 15 x 15 cm.

tisdag 30 augusti 2011

Färgutmaning hos Mixen

Dags för utmaning hos Mixen och den här gången en.....
färgutmaning i rött, blått, grönt och i valfritt alster.
Utmaningen pågår mellan 1-15 september.
Vinsten är Digistämplar från Frideborg.

Mitt inspirationskort blev så här. Cardstock i rött och till det grön cardstock och mönstrat papper från Maja Design. Text i blått och motivet har jag endast färglagt halsduken och humlan, båda från Bildmålarna. Dekorerat med blått organzaband och en utstansad fjäril i blått.
Allt material finns att köpa hos Mixen.

måndag 29 augusti 2011

Tack kort

 Har testat att göra ett kort som jag inte riktigt vet namnet på. Storleken på det här kortet är mindre än det brukar vara, tror det blev ca 12 x 14 cm. Motiv från Penny Black färglagt med promaker penna.
Text från Paper work butiken. Pappret är alldeles nytt och köpt hos butiken smått o gott.
Insidan en liten yta att skriva egen text på, samt en stämplad text som jag inte vet var den kommer ifrån. Dekorerat med blommor och pearl maker i blommornas mitt.

söndag 28 augusti 2011

Bidrag till Månadens utmaning

Hos Månadens utmaning den här månaden gäller det att göra en presentask. Detta blir mitt bidrag, inget vinnande bidrag, men ändå en ask. Papper Graphic 45, egengjord blomma sprayad med egen mist, plum. Under den en dekoration av två halvor utstansad med en MS stans. En strass i blommans mitt och en pärla på flärpen till locket.

lördag 27 augusti 2011

Dopgåva - minialbum


Stämpelkällans projekt denna vecka är en dopgåva. Försökte mej på ett litet minialbum, bara 4 sidor. Ena sidan mönstrat papper för att fästa egna foton och andra sidan har jag distressat och stämplat ett motiv eller en text med möjlighet att skriva några rader själv. Sidan med det stämplade hjärtat, har jag även stämplat några rader (från tagsstämpeln) som jag har tänkt för födelsevikt, längd mm. Alla stämplar från Stämpelkällan.
Albumets storlek 8 x 8 cm. Papper från Maja Design.

fredag 26 augusti 2011

Tags med kuvert


Veckans stämpel hos Stämpelkällan är Karls ram. Jag har gjort ett kuvert och stämplat motivet och en tags som jag stämplade själva draken på. Vill du vara med på utlottningen av denna stämpel så titta in här.

torsdag 25 augusti 2011

Presentask med värmeljus


Avlång ask fylld med värmeljus och texten Istället för en blomma. Tänkt att överlämnas till t ex värdinnan när man blir bortbjuden. Text från Vilda Stamps och papper från Glitz. Dekorerat med en jättefin rosa ros och knoppar därtill samt en bladslinga.
Allt material finns i butiken Småttogott.

onsdag 24 augusti 2011

Kort till nyfödd

En liten nyfödd tjej har fått detta kort. Stämplat motivet, barnvagn från Stämpelkällan med versa fine och klarembossat. Dekorerat med blommor och satt pearlmaker, guld i blommornas mitt. En stansad kant sattes på kanten.
Insidan. Stämplat text från Stämpelkällan med distress.
Kortstorlek 15 x  15 cm.

måndag 22 augusti 2011

Bidrag till Scraplagrets utmaning


Scraplagret har en utmaning i augusti som lyder
"Scrappa något naturellt, dvs. i så neutral jordskala som möjligt (t ex vitt, beige, brun, kartong)."
Något från naturen skall finnas med också.
Jag har använt brun cardstock, mönstrat papper från Lost&Found, brundistressade blommor, bruna utstansade sländor, stämplat texten med brun Versa Fine Sepia. Vitt spetsband och lite guldbrunt glitterlim. Från naturen blev det några rågax.

söndag 21 augusti 2011

Stafflikort med blomkupa


Stafflikort med blandad blombukett i en plastkupa. Dekorerat med rosett, pärlor och utstansade blad.


Papper från Pion Design och en fjärilsbård på 3D-kuddar som "stopp". Text stämplad med clearstamp från You Doo.

lördag 20 augusti 2011

Ask i origami

 Jag är en testare. Månadens Utmaning har en så läcker ask, jag var tvungen att testa om jag fixade en sån vikning. Fixade vikningen, men den är inte lika fin som den på M U. Har stansat runt kanten med en Martha Stewart stans, använt ett dubbelsidigt papper och dekorerat med en stor ros, från butiken smått och gott.

Öppen ser den ut så här innuti. Rolig att göra med många vikningar.
Den här asken skall inte vara med i utmaningen, det får bli en annan ask.

fredag 19 augusti 2011

Äpplen - ett kort


Kort med äppelpapper från Maja Design. Till vänster har jag recept på äppelpaj recept som finns tryckt i pappret. Text från Stämpelkällan. Blomman har jag format till själv och sprayat med egengjord mist. Blad och blomma från creative flowers dies.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

Och så en påminnelse. Glöm inte bort Stämpelkällans födelsedag 1 september.
Gå in och läs mera här . 

torsdag 18 augusti 2011

Ask med fyr




Har här dekorerat en oval ask med Vilda Stamps stämpel med Fyr motiv. Stämplat upp flera motiv och klippt ut och monterat ihop till en fyr. Färglagt med promaker penna. Dekorerat runt om med några små stenar från vår trädgård och lite sand. Även dekorerat locket med rosor som fått lite glitterlim och en trädekoration, samt ett rödrutigt band med dubbelrosett runt lockets kant.
Allt material finns i butiken Småttogott där även asken finns att titta på.

onsdag 17 augusti 2011

Grattisask

En presentask som jag har stämplat med stämpeln grattisbakgrund från Stämpelkällan, runt om på alla sidor. Dekorerat med blommor och pärlor på det enfärgade locket, som jag även stansade ut en dies och satte på 3D-kuddar. Ett band fick pryda kanten på locket.
Mått på asken, 7 x 7 cm åt alla håll.

Lyckönskningskort


Detta kort har jag skickat till en familj som flyttade till storstan och ett flerfamiljhus. Det blev ett         Z-kort med text och motiv från Stämpelkällan . Har färglagt med Promaker penna.
Dekorerat med ett staket från Martha Stewart.
Insidan med plats för text. Kortstorlek 15 x 15 cm.

måndag 15 augusti 2011

Tack kort

Nu är dom skickade, tackkorten från student uppvaktningen.
Framsidan gjordes enkel, med ett stämplat tack, från Paperwork butiken, på mönstrat papper från Lost & Found, likadant på insidan av kortet.
Framkallade korten i svart-vitt och med en ton i sepia. Stämplade en tags från Stämpelkällan som distressades och skrev dit text för hand. Var tyvärr tvungen att klippa ner storleken på tagsen för att få plats med den.
Kortstorlek 10 x 15 cm.

söndag 14 augusti 2011

Liten ask


En liten ask gjord efter mall i senaste Craft Stamper tidningen. Mönstrat papper från  Pion är stommen och sedan är det cardstock på utsidan. Dekorerat med blommor, swirl och strass. Runt kanten smal remsa mönstrat papper. Asken har även halvpärlor till fötter, fast dom syns inte på fotot.
Band att öppna med.

Öppen ser den ut så här.


fredag 12 augusti 2011

Kort med Maja Design

 Stafflikort med Maja papper. Textstämpel från Reprint. Dekorerat med självhäftande spetsband.
Kortstorlek 12 x 12 cm.
"Datumkort" med stämpel från Inkido. Papper från Maja Design. Dekorerat med strass i mitten av stämpeln.Kortstorlek  12 x 12 cm.

torsdag 11 augusti 2011

40-årskort


Födelsdagskort till en 40-åring, som beställdes i lila färger. Stansade ut siffror i silvervitt. Dekorerade med utstansade fjärilar, strass och vitt band med rosett. Papper från Glitz. 
Insidan med text från You Do. Dekorerat med en bit mönsterpapper och några utstansade fjärilar.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

Kram med Glitz



Ett enkelt kort med Glitz rospapper. Har ramat in med mörkgrön spets på två sidor och satt det randiga pappret över och under. En oval med text och pearlmaker guld "pärlor". Dekorerat med passande rosor.
Allt material från butiken småttogott, utom texten som jag har använt bokstavs clearstamp till från eget lager.

onsdag 10 augusti 2011

Gräskort


Har lekt med grässtämplarna från Stämpelkällan.
Här har jag silverembossat stämpeln, använt en embossingfolder och sedan distressat bakgrunden i olika nyanser av blått.


Här syns silverstråna bättre. Har tänkt mej att det är en blixt på himlen som lyser upp på marken och gräset. Kortstorlek 15 x 15 cm.



En distressad oval och grässtämpeln stämplad med distress, vintage photo. Dekorerat med utstansad fjäril, en band och text från Stämpelkällan.
Kortstorlek 15 x 15 cm.


Här har jag distressat bakgrunden och färglagt stråna med distress. Stämplat nyckelpigan först på själva pappret och sedan på ett annat, färglagt, klippt ut och monterat med 3D-kuddar för att få med de små detaljerna. Stansat ut bokstäver och stämplat en del av en textstämpel från Stämpelkällan direkt på pappret. Kortstorlek 10 x 15 cm.



måndag 8 augusti 2011

Åttkantig ask


Tog fram mina Maja skärgårdspapper och gjorde en ask, efter att ha blivit inspirerad av San´s tisdagstips i Stämpelkällans blogg.


Dekorerade ovansidan och locket med blommor, blad och pearlmaker.

söndag 7 augusti 2011

Flera hjärtekort


Det var roligt att göra kort med hjärtan av snöre, så jag fortsatte av bara farten.
Det här satte  jag ett stansat papper mellan de mönstrade pappren. Dekorerade med rödaktiga blommor. Stämplade text från Inkido på cardstock och monterade med 3D-kuddar.
Kortstorlek 15 x 15 cm.


Här blev det flera små hjärtan i rad. Dekorerade med lila rosor och rosknoppar. Klippte ut en duva som monterades på 3D-kuddar. Stämplade text på mönstrat papper.
Text och duva från Stämpelkällan.  Kortstorlek 10 x 15 cm.

Testa med snören ni oxå, det är kul.


lördag 6 augusti 2011

Veckans projekt hos Stämpelkällan


Veckans projekt hos Stämpelkällan är "Bags - no handbags". Då passade jag på att göra en ryggsäck som "första kitet" till en liten nyfödd tjej.
På stora locket satte jag en utstansad  rundel och stämplade små babyskor och chalkade runt om.


Satte fast en tags på kanten med texten Välkommen till världen.
Båda texterna finns i Stämpekällans shop.

fredag 5 augusti 2011

Veckans stämpel hos Stämpelkällan


San´s nalle är veckans stämpel hos Stämpelkällan , här färglagd med promaker penna. Stämplat texten med Versa Fine, röd. Dekorerat med pearlmaker, guld i hörnet samt glitterlim på blomman.


Insidan stämplade jag enkelhjärta höger+vänster både på det mönstrade pappret och på det vita. Dessa stämplar samt textstämpel finns i Stämpelkällans shop. men den söta nallen är den stämpel du har chans att vinna om du tittar in på Stämpelkällans blogg och lägger en kommentar före söndag.

torsdag 4 augusti 2011

Har använt mej av lite spillbitar från Alphabet Soup. Rund cardstock och två utstansade bitar från båda sidor av det mönstrade pappret. Klippte ut en elefant och monterade på 3D-kuddar.


På insidans vänstra sida, limmade jag fast pilar utklippta från pappret och dekorerade med en blomma.
Högra sidan stansade jag ut en bit från ett Glitzpapper, Hammock. Stansade ut bokstäver från Alphabetspappret och limmade fast. Allt material finns i butiken småttogott.
Hoppas det givit er inspiration hur man kan använda mönstrade papper.

onsdag 3 augusti 2011

Hjärtekort


Ett hjärtekort - med två hjärtan gjort av ett tunnt snöre. Stämplad texten Annies song från Stämpelkällan på ett litet cardstock, distressat och rullat ihop. Stansat ut en bladswirl, dekorerat med lite spetsband, körsbärsblommor, rosor och en utstansad fjäril. Chalkat med walnut stain.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

måndag 1 augusti 2011

Gable box


Födelsdagsbarn som har uppvaktats, sonens tjej. Gjorde en gable box och la i några presentkort som stod på önskelistan. Ena sidan av boxen stämplade jag motiv från Whiff of Joy, färglagt med promaker penna. Lite glitterlim på smyckena. Dekorerade med en utstansad fjäril från Martha Stewart.


Andra sidan stämplade jag grattistext från vilda Stamps och dekorerade med en utstansad swirl och blommor. Rosett runt handtaget för att hålla ihop boxen.