fredag 30 november 2012

Flaskkort

En flaska glögg att ge bort. Har använt stämplar från Stämpelkällan och här kommer ett litet tips om ni inte vill färglägga, använd glitterlim på motivet. Bakgrunden är distressad innan jag stämplade motivet.Stämpla God Jul på sidan. Satt en kakservett bakom spellbindersen och dekorerat
med guldpärlor i hörnen.

torsdag 29 november 2012

Utmaning

 Idag har jag utmanat DT-tjejerna i mitt team att ha med 1-3 stjärnor på sitt kort eller alster.
Här är ett dåligt foto, men jag ville visa hur långa och fina de röda ljusen är. Dom är lite speciella, är lackade och rinner inte. Kommer från Danmark. Så fina, speciellt till jul.
Här har jag satt ett litet omslag så det ser lite trevligare ut att ge bort.

Närbild på omslaget.Använt 3 stjärnor i dekorationen, varav 2 har fått glitterlim på sig. Kanterna stansade med en Magnolia bård. Dekorerat med en ros och kvistblad, samt text från Stämpelkällan. Hoppa gärna över dit på förmiddagen och kolla in vad de andra DT-tjejerna har gjort.

tisdag 27 november 2012

Pop up kort med jultema


Har gjort ett pop up kort och på framsidan utnyttjade jag mönstret på pappret samt dekorerade med utstansad järnek samt en julblomma. Ritat med glitterpenna på bladen.

På insidan ser man baksidan av det mönstrade pappret som jag ville ha på insidan. Själva basen till korten har jag skurit ut i lite glänsade kraftigare ark. Har skurit med Fiskars mall för att få mittpartiet. På den har jag sedan limmat fast God jul hälsningen, utstansad julgran med röd pärla i toppen samt grankvisten med glitterlim och en blomma. Ovanför på röda arket, har jag embossat motiv från Stämpelkällan med vintage pulver. Syns bättre i verkligheten. På bottenplattan har jag stansat ut en spellis och stämplat en del av en grankvist med hängande hjärtan samt dekorerat med ett metallhörn.

måndag 26 november 2012

Skisstolkning

Veckans skiss hos Stämpelkällan har jag tolkat i vitt, svart och spets, lite rosa (rosorna) fick vara med också. Texten och cirkeln med swirl finns i Stämpelkällans shop.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

lördag 24 november 2012

Stjärna till flaska

En extra present till en som fyller jämt 1 december, en flaska glögg med det ljusa innehållet (inte inköpt ännu). Dekorerar den med denna dubbla stjärna. Den silvervita är i ett kraftigt papper och den ljusblå är förra årets julpapper från Pion Design. Chalkat båda fast olika. Dekorerat med Champagnebruden från Phunnyface, stämplat och färglagd på krympplast. Bakom motivet ett utstansat spelbinder i silverpapper och under, runt kanten, ett vanligt julglitter. I toppen på en av uddarna, en öljett med silversnöre.

fredag 23 november 2012

Födelsedagskort

 Ett litet kort, 11 x 11 cm, blev det den här gången med en snedskuren öppning bakom spellbindersen.
Dekorerat med blommor och utstansade Nellie Snellen blad.

Öppnar man sitter där en dam och vilar i soffan, motiv från Phunnyface, färglagd med promarkers penna.
Text från Gummiapan och papper Basic Grey.

torsdag 22 november 2012

Julkort

Över grantopparna hoppar renen iväg upp mot den blå stjärnhimlen.
Die från Tim Holtz och Marianne Design. Bakgrunden en stencil från Studio Calico, har använt distress. Stämplat text från Stämpelkällan med vit dabber. Kortstorlek 10 x 15 cm.

tisdag 20 november 2012

Vridet stafflikort

Magnolias snögubbe igen. Färglagd med distresser, glitterlim runt cirkeln. Dekorerat med Tim Holtz snöfligestans, utstansad mistelranka från Marianne design, rosknopp, småblommor och en egengjord julstjärna med en röd pärla som sitter i en mini metallblomma. Hängt en snöflingebrads i ett snöre som jag trätt i två öljetter. Utstansade Martha Stewart snöflingor med strass i mitten. Text från Reprint stämplat med versa fine blå. Kortstorlek 15 x 15 cm.

söndag 18 november 2012

Tempus fugit - tags

Tiden går, säkert fort nu fram till jul. En tag med papper från Bo Bunny, klockan från Inkadinkado och text från en gratisstämpel. Stansade kugghjul med lack på några delar.

lördag 17 november 2012

Snögubbe från Magnolia

Snögubben från Magnolia stämplad på akvarellpapper och utstansad med en spellbinder ram. Färglagd med distresser, glitterlim på det gula och på mössan. Pappret är ett gammalt från Inkido och kortvikningen är ett diamond easel card.

fredag 16 november 2012

Grattiskort

 Distressad bakgrund som först körts i embossingfolder från TH. Text från Kortmakaren, även där är bakgrunden distressad. Dekorerat med blommor och en utstansad dekoration från TH med en ljublå strass.

Insidan skrivark som dekoreats i hörnen med splash stämpel från Inkido. Kortstorlek 10 x 14 cm.

onsdag 14 november 2012

Julförpackning

 Hittade på Scraplagret en beskrivning till denna förpackning, ask/väska. Tyckte den skulle passa bra både till en julklapp och till blommotivet, en julstjärna med julrosor och mistel från Momas. En diggis som jag färglagt med promarkers penna. Texten från Inkido med en spellbinders ram. 
Tvinnat bomullssnöre att knyta ihop med.

Baksidan en biljettstämpel med julhälsning från Roxstamps.

tisdag 13 november 2012

Julkort....igen

Julverkstaden är i full gång. Här har jag använt en av de nya stämplarna färglagd med promarkers penna och  dekorerat med glitterlim guld på stjärnan i håret. Stjärnan stämplad och distressad i kanterna. 
Dekorerat med järnekskvist med guld glitterlim och julblommor. Båda stämplarna kommer från StämpelkällanKortstorlek 15 x 15 cm.

söndag 11 november 2012

Namnsdagskort

 Har vikt ett sånt där kort igen, liknande tri-shutter på insidan.
Utsidan digitalt motiv från Momas, färglagt med promarkers penna. Dekorerat med utstansad cirkel och spridda strass.

Insidan med motiv från Roxstamps och text från Forma hantverk. 
Kortstorlek 15 x 15 cm.

lördag 10 november 2012

Adventskalender

I Stämpelkällans blogg har vi DT-tjejer denna vecka pysslat med Adventskalender. Så här blev min. 24 tändsticksaskar, enfärgat och mönstrat papper  och dekorationer har jag använt.

 Ovansidan dekorerad med egengjord blomma, ett blad med glitterlim och en text med pärlor.

 Stämplar från shopen och har stämplat med dabber. Knopparna i lådorna är små julkulor och siffrorna utstansade. Snökristaller med glitterlim på.

Övriga två sidor stämplade och dekorerade.

torsdag 8 november 2012

Julhälsning med spellbinders

 Utstansade spellbinders i olika storlekar, kanterna chalkade. Dekorerat med blomma, järneksblad från Marianne Design dekorerat med glitterpenna samt en silverkula. Papper från Inkido.

 Mittendelen stämplad med text från Kortmakaren.

Sista delen motiv från Reprint stämplad med Versafine grön.
De tre sitter ihop med brads så man kan fälla ut dom.

Utmaning hos Stämpelkällan

Blivit utmanad av Jaana i Stämpelkällans DT-team att göra en egen bakgrund. Jag använde mej av klarembossing och alcohol inks. Stämplade en textstämpel i en av cirklarna. Stämplar från shopen.
Kortstorlek 11 x 14 cm. 
Kolla in i Stämpelkällans blogg och se vad de andra DT-tjejerna har gjort.

onsdag 7 november 2012

Grattis till en man

 Kort till en man med bakgrund i metall och färgad med alco inks i ljust blått. Stansat ut en del av en TH label, strykit distress stain i vitt runt kanten. Stämplat med text från gummiapan och dekorerat med utstansade kugghjul. 
Insidan text från Gummiapan embossat i svart på vellum. Blivit inspirerad av Kristina  :)   
Tidigare har jag embossat på vellum, men att embossa överhuvudtaget, har legat lite i skymundan en 
längre tid. Går väl upp och ner som mycket annat.

tisdag 6 november 2012

Julkort

Stämpel från Lily of the valley, färglagt med distresser och dekorerat med glitterlim. Papper från Maja Design sant utstansad spellbinder i mörkblått. Dekorerat med organzaband, utstansad grankvist från Marianne design och blomma med utstansade snökristaller bakom. Kortstorlek 15 x 15 cm.

måndag 5 november 2012

Krya på dej kort

Idag har vi en skiss ritad av mej, som skall tolkas av DT-tjejerna i Stämpelkällans blogg.
Min tolkning blev så här och nallen och text finns hos Stämpelkällan.
Kortstorlek 12 x 12 cm.

fredag 2 november 2012

Grattis i grönt

Lekt lite med utstansade cirklar från Tim Holtz och Nellie Snellen. Stämpel från Roxstamps. Dekorerat med några pärlor. Kortstorlek 10 x 15 cm.