fredag 29 mars 2013

Påskdekoration

Byggt en skottkärra, mönster från card carousell. Använt papper från Glitz. Hjulet utstansat från en Rox stamps die. Dekorerat med blommor och blader i kärran och en kyckling bredvid.

Önskar er alla en GLAD PÅSK.

torsdag 28 mars 2013

Nya stämplar hos Momas

Momas släpper nya stämplar, som gummistämplar hos det amerikanska företaget Whimsy stamps och som digitala i Momas webbshop. Här har jag använt ett av motiven, vallmo i glasburk och en text. Färglagt med distresser. Stämplat bakgrundstext med distress. Papper från Maja Design.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

onsdag 27 mars 2013

Kort till en 3-åring

Ett beställningskort till en treåring som gillar dinosaurier.
 Motiv från Vilda Stamps, färglagt med promarkers. Valda att inte dekorera kortet.

Insidan med text från You doo. Kortstorlek 15 x 15 cm.

måndag 25 mars 2013

Chokladkort mini

 Chokladförpackning för liten kexchoklad, ca 10 x 5 cm. Dekorerat med motiv från Vilda stamps färglagt med promarkerpenna. Klippt ut några ägg från ett mönsterpapper. Text från Hobby och Hantverk.


 Insidan stämplat text från K-Design.


söndag 24 mars 2013

Påsktags

3 enkla tags med påskmotiv som skall följa de fyllda äggen till några barn.
Motiv från Vilda stamps färglagda med promarkers. Bakgrunden distressad och stämplad med hönsnätmotiv  från Gummiapan och text från Hobby o Hantverk.. 

lördag 23 mars 2013

Hjärtetag till blomma

I början av mars fyllde min mamma år. En blomma med en tag i form av ett hjärta överlämnades. Hjärtanen utstansade med Marianne Design dies i Maja Design papper. Lilla hjärtat distressat och stämplat med text från You Doo.

fredag 22 mars 2013

Babykort

 Ett beställningskort till ett kommande barn, pojke eller flicka. Motiv från Bildmålarna, färglagt med distresser och utklippt. Text från Inkido. Dekorerat med band och en liten barnvagns charms.
Papper från Panduro.

Insidan med stämpel från Reprint på vänster sida och plats för egen text på höger sida.
Korstorlek 15 x 15 cm.

onsdag 20 mars 2013

Blommigt kort

En till som slutar på mitt jobb och skall avtackas. Hon gillar klara färger och blått är en favoritfärg, samt att hon gillar blommmor. Valde Maja Design papper, en utstansad spellis, utstansade blad och cheryblossom blandat med rosor och en rosett kring stjälkarna. Lite pärlor utströdda. Text stämplad med champagne och jag vet inte riktigt varifrån texten är.

På insidan har jag valt att använda hälften av texten från K-design.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

söndag 17 mars 2013

Påskkort

Har gjort ett kort i lite otraditionella färger eller kanske inte?
Har vikit i den där kortvikningen som liknar tri shutter. Har sett den på nätet, men har inget namn på den och heller inga måttangivelser. Den här gången tänkte jag till lite, måste få ner det i ett kuvert då jag skall skicka iväg det med posten. Ihopviket blir det 15 x 15 cm, helt utfällt 15 x 21 cm. Pappret jag använt är även denna gång Bo Bunny, har jag månne fastnat i den högen???  Motiv från Crafty Individuals, distressat bakgrunden och färglagt lite med distresser. Dekorerat med metalldekoration med rosor i, några fjädrar och en konstig rosett, det var svårt att knyta i det kraftiga materialet.
Text från Inkido, tror jag.

fredag 15 mars 2013

Vårvindar friska....

..... kanske genom detta fönster. En liten tavla, motivet är  14 x 14 cm.  Motiv från Momas färglagt med distresser och utklippt, monterat delvis med 3 D-kuddar. Bakgrunden gjord med tegelstens mask, gesso och distress paint. Det öppna fönstret en dies från Spellbinder. Dekorerat med en spetsgardin.

torsdag 14 mars 2013

Bokkort

 Har gjort ett bokkort till vår chef som ska sluta hos oss, i övervägande grönt då jag vet att det är en favoritfärg hos henne. Jag tycker bokkort är snygga, men jag har väldig svårt att få till själva "bladvikningen" så den får ni blunda för.

 Framsidan med papper från Glitz Design. Stansat ut det gröna med dies från Tim Holtz.
Text från K-design.
 
Insidan uppslagen.
 

Vänstra sidan med andra hälften av texten från K-design. Blad från Dylusion mask, infärgade med distress.
 
 
Högra sidan dekorerad med kakservett, blandade blommor och pärlspröt i silver.

tisdag 12 mars 2013

Ny kortvikning

 Hittade en för mej ny kortvikning, fast den liknar tri.shutter vikningen.
Hade ett fint papper från Bo Bunny, Prairie Chic som jag satte saxen i. Har inte använt en enda stämpel, men stansade ut en fågel på en gren, dies från Marianne Design. 
En vit köpeblomma, de blå utstansade i pappret med retrostansar och så en vit pärla i mitten. Klippte ut några blad från pappret och dekorerade med bland blomstren.

 

Eftersom jag inte ville förstöra framsidan med text, (visste inte var jag skulle sätta den och vilken text jag skulle ha) så tog jag en bit av pappret och satte fast på baksidan, så finns möjlighet att skriva några egna rader. Kortstorlek ca.14 x 20 cm.

måndag 11 mars 2013

Påskkort

 Påskkort igen, men så många skall det nog inte bli i år heller. 
Här har jag använt mej av kycklingstämpel från Vilda Stamps, färglagt med distresser. Stanszat ut en oval som skall föreställa ett ägg. Staket från Magnolia , swirl från Cherry Lynn och några blommor. Text och splasharna runt kanterna från Inkido.

Insidan med ett liggande ägg ;) som skrivfält. Papper från MME.
Kortstorlek 12 x 12 cm.

söndag 10 mars 2013

Kort med Graphic 45

 
Ett enkelt kort utan text, kan behövas ibland:)
Papper från Graphic 45 som jag ville skulle synas, tycker det är vackert med blommönstret. Stämpel från Tim Holtz stämplad på distressad bakgrund. Dekorerat med stansad Martha Stewart kant, smal bit av cardstock, lika som basen och en blomma med strass i mitten.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

torsdag 7 mars 2013

Pyramidbox

Nu är jag ute i god tid, riktigt god tid, mer än en månad. Kul att man klarar det ibland också och inte bara är ute i sista stunden.

 Har provat på att göra en pyramidbox efter att hitta beskrivning på www.ruthannzaroff.com/mirkwooddesigns
Hittade ett så snyggt papper, tycker jag själv, i en affär i stan som säljer mest ifrån Inkido. När man tittar på pappret så ser fjärilarna ut som dom är fotograferade och ditsatta. Vet inte om det är rätt beskrivet, men det är något speciellt med det. I vilket fall valde jag fjärilarna på utsidan. Dekorerade med en tags utstansad med Tim Holtz dies med text från Gummmiapan och en liten slända hängade bredvid.

På insidan klädde jag väggarna med den andra sidan av pappret, prickit. på bottenplattan satte jag en utstansad spellis som jag distressade innan jag tog bort ramen. Stämplade text från Reprint och You doo.
Dekorerade med rosor, pyntbär, rosett och några utklippta små fjärilar från pappret.

onsdag 6 mars 2013

Grattiskort

Ett beställningskort till.
Ett sånt här kort har jag gjort tidigare, men nu skulle det vara grattistext på, text från Reprint. Själva kortet utstansad med en Tim Holtz dies. Fjärilarna utstansade i vellum papper.

måndag 4 mars 2013

Påskkort

 Årets första påskkort. Brukar inte göra så många, men jag tycker att det är kul att göra något eftersom det är ett annat tema än t ex grattiskort som det ofta blir. Nu höll jag på med ett annat projekt, men fastnade, så då blev det här till lite snabbt. 
Motiv fån Gummiapan, stämplat med distress. Text från Hobby och Hantverk. Dekorerade med fjädrar och en strass i hörnet.
Insidan ett skrivfält som fick en mindra höna stämplad i hörnet, även denna från Gummmiapan.

lördag 2 mars 2013

Grattiskort till en man

Beställningskort till en man. Distressat bakgrunden och sedan stämplat med
traktorstämpeln från Vilda stamps, trädet från Crafty Individuals, fåglarna från Beewax och marmorerade mönstret från Tattered Angels. Text från Bildmålarna stämplat med Disatress paint och dekorationen utstansad med en dies från Memory Box. Mönstrade pappret från Pion desgn.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

Stämplat på glas

Testat att stämpla på glas. Först använde jag alco inks för att få lite färg på glaset. Stämplade sedan med distress paint. Motiv från Stämpelkällan. Tände ett värmeljus i och det blev dekorativt.