lördag 27 september 2014

Grattis i lila färger

Beställningskort som skulle gå i lila toner och med bling.
Okänd grattis stämpel, mönsterpapper från Maja Design, dies Marianne Design. Rosor i olika toner av lila samt en pärlswirl från PY hobby.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

onsdag 24 september 2014

Födelsedagskort

Födelsedagskort till en vän som fyller år imorgon, Grattis.
Hittat vikningen på nätet, hittar den inte igen, vet inte vad den heter.
Har använt mönsterpapper från Prima,även motivet kommer från pappret. Har stansat ut det och monterat på första "sidan" där jag också dekorerat med en blomma från Prima.

På nästa uppslag har jag limmat en utstansning från Joy, chalkad runt om, och satt ett skrivark med text från Gummiapan, lagt en glittersträng runt om.

sista sidan fick en liten utstansad del placerad stående
Kortstorlek 11 x 15 cm.

söndag 21 september 2014

Bildmålarmotiv

Mellan beställningar av kort, hinner jag med andra kort, som t ex det här. 
Fastnade för Bildmålarnas Alva, här färglagd med promarkers penna. Bakgrunden har jag gjort med hjälp av en molnmall jag klippte till och distress. Lät diesen, från Magnolia sitta kvar runt pappret så det blev en ram runt om. Kortet är dekorationsfritt, tyckte inte att det passade. Fick däremot
text från Kaiserkrsft. Kortstorlek 10 x 15 cm.

fredag 19 september 2014

Grattiskort

Mönsterpapper från Bo Bunny. Grattisskylt från Rox Stamps. Utstansat gräs från Magnolia och utstansade små blommor. Kortstorlek 15 x 15 cm.

onsdag 17 september 2014

Grattis till en man

Beställningskort där födelsedagsbarnet gillar sin bil, en corvett. Mönsterpapper Bo Bunny och från Authentique. Dekorerat med utstansade blad från Cherry Lynn och cherry blossom. Namn och ålder är stickers, bilen, en corvett är också en stickers. Hade tur att jag hade en sån i mina gömmor, man kan ju inte ha allt, men lite ;  Kortstorlek 15 x 15 cm.

måndag 15 september 2014

Bröllopskort

Fick beställning på ett bröllopskort i slutet av sommaren. Brudparet skulle samtidigt byta efternamn, så beställaren ville att det nya namnet skulle vara i centrum. Använde mönsterpapper från Maja design, dies från Marianne Design. Textstämpel är jag lite osäker på, kan vara Stämpelkällan båda kommer ifrån. Dekorerat med blommor, blad och pärlor där jag bara hade en storlek hemma. Ibland tar saker slut otroligt, eller hur?

Insidan gjorde jag "hållare" av OH-plast för Euro sedalar, dom är så fina, så jag ville att dom skulle synas. Just nu vetjag inte vad den svarta rutan gör på den sidan, men sitter där gör den iallafall.
Höger sida plats för egen text och nertill satte jag ett utstansat svanpar från Marianne Design.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

lördag 13 september 2014

Dopkort

Beställningskort till ett dop som är just idag. 
Mösterpapper från Inkido, ramen utstansad med en spellbinder. Den söta skeden från Roxstamps har jag knutit en rosett om. Namnet är glitterbokstäver, självhäftande. Tycker det är svårt att hålla ett lager med olika dies med bokstäver, alltid svårt att hitta det man vill ha. Dekorerat med blommor och några blad. Datum är stämplat och texten stämpel från Pysselpassion. Den har jag problem med ; är alltid på vift, finns inte där jag tror jag har den.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

onsdag 10 september 2014

Lila och glitter

Ett enkelt kort som blev till när jag försökte undvika sommarvärmen.
Distressat pappret först och sedan stämplat med en mörkare distressfärg. Glitterlim runt om. 
Motiv från Tim Holtz. Kortstorlek 7 x 9 cm.

söndag 7 september 2014

Exploding box med groddamm

 Svägerskan har fyllt jämnt och hon gillar grodor, i alla former. Eftersom hon har en del i trädgården och dom fryser sönder på vintern, så tyckte jag att hon skulle få en groda som höll bättrre. Därmed blev denna exploding box till. Locket dekorerade jag med blandade blomster och pyntbär. 
Texten på banderollen kommer från K-design, passar utmärkt då hon bl a bott i England (fast engelska kan de flesta) 

 Mönsterpapper från Pion.

 Öppen ser den ut så här. Grunden är ett helt cardstock med rundade hörn.
I mitten dammen, namn och ålder stickers, dekorerat med blommor och fjärilar.
Längst upp ett presentkort monterat med band och rosett. Nertill plats för egen text, utstansad med spellbinders.

Här kommer några närbilder på själva arrangemanget.

 Byggde en damm med av en rund spegel, monterade med 3D-kuddar för att få lite höjd. Klädde med papper från Bo Bunny som är stenmönstrat. Klippte även ut stenar och placerade runt om, samt satte dit några blommor.

För att få lite liv i det hela, monterade jag några utstansade bladverk från Memory Box över dammen. Den coola grodan fastlimmad. Var jag köpt den, kommer jag inte ihåg. Den har legat ett tag och väntat på att användas just till det här födelsedagsbarnet :)

onsdag 3 september 2014

60-åring

 Här kommer ett lite större beställningskort, A5, till en blivande 60-åring, temat skulle vara marint, han gillar motorbåtar. 
Maja Designs papper med marint passade perfekt, fast det börjar ta slut i mitt lilla block.
Fotot på födelsedagsbarnet ramade jag in i en utstansad ram från Memory Box. Dekorerade med cherry blossom och utastansade blad från MB. Bokstäver och siffror utstansade.

 Peder är även intresserad av viner och att fixa en o annan god macka att bjuda på, samt att odla lite grönsaker. Gräset kommer från Magnolia, det gröna runt fotot från joy, blomman från Memory Box och vinflaskan stämpel från Stämpelkällan färglagd med promarkers penna.
Höger sida utstansat ark för plats för egen text.

Sista sidan satte jag en bit mönsterpapper tillsammans med min stämpel.
Kortstorlek 15 x 21 cm.

måndag 1 september 2014

Golfspelande jubilar

Beställningskort till ett födelsedagsbarn som fyller 75. Hans stora intressen är bl a golf och spela på travet.
Stämplade golfaren fån Vilda stamps med Versa Fine och klarembossade. Skrev ut från nätet en travkupong och stansade ut en Roxstamps biljett. Fotot i cikeln har jag suddat över, namn är stickers som sitter på en banners från Joy. Åldern är också stickers. Dekorerat med staket där golfklubbens märke sitter, blad från Joy och blommor.

Insidan ark för egen text med en en liten dekoration stämplad i hörnet.
Kortstorlek 15 x 15 cm.