onsdag 12 maj 2010

Beskrivning på blompyramid

Material
cardstock, Inkido´s gröna med vit prick till utsidan, Inkido´s glitterark till insidan, oasis (finns att köpa på blomsteraffär), brads, band, strass, embossad fjäril, blad, blommor och i denna bukett är det cherry blossom, Inkido´s stora ros, rosknopp, krysantemum, pyntbär, lim.
Verktyg
sax, skärare, penna, linjal, syl, ev pincett.
Mät ut en fyrkant 10 x 10 cm mitt på pappret med blyerts för att kunna sudda ut. Mät sedan ut spetsar enligt beskrivning ovan.

Klipp ut till en fyrstjärna enligt bild. Biga de raka kanterna så det går att vika upp spetsarna.
Rita av alla spetsarna och numrera dom, de kan vara olika i mått. Markera skissen vilket som blir till insidan och vilket som skall vara till utsidan.
Klipp dom sedan lite mindre, för att få en synlig kant av CS. Klipp även en mönstrad del 9,5 x 9,5 till botten.

Stämpla ev mönster på utsidans spetsar, rugga och chalka. dekorera ev med Pearl Maker, blir som en låsning till den fyrkant som sitter runt pyramiden.

Fixa insidan av spetsarna. Limma rätt del på rätt spets. De här är stansade i rosen dies.

Klippt ur en rundel 9 cm och klipp in jack runt om och vik så det blir en cirkel 7 cm.
Skär ut en remsa 2 cm bred som räcker omlott runt rundeln. Fäst den på den vikta kanten men lim och 5 brads på jämna avstånd, hål bör göras innan limning.

Stick hål med en syl, visst mönster hjälper för montering av blommorna.

Skär ut en rundel ca 7 cm i oasisen, här är Fiskars mall till hjälp.

Fäst två remsor i kors i botten och limma fast i kanterna. Dom skall vikas in mellan rundel och oasis. Detta för att limma fast rundeln på bottenplattan, oasisen vill inte riktigt fästa med lim.
Nu börjar det roligaste, att dekorera, men....

Fixa en stängning, så att blomarrangemanget blir i rätt storlek när den är stängd. Här är ramen utstansad. Man kan klippa en fyrkant också, och klippa ut en mindre fyrkant i mitten.

Börja nu sätta första blomman i mitten. Det är den som bestämmer lite hur det hela blir. Nu får man tänka lite som att det är levande blommor man jobbar med. Tänk på höjden, klipp av ståltråden där det behövs.

Fyll på med flera sorter och lite lägre. Jobba utåt, runt om.

Fler blommor och andra passande färger och sorter.

Dekorera med blad som sitter på själva rundeln och limmas fast. Emossa ev en fjäril, här på vellum, som limmas fast på en ståltråd som är tillböjd i toppen. Har använt en avklippt ståltråd från en blomma. Limma även runt själva istickshålet runt blommans "stjälk" när arrangemanget känns klart. Detta för att kunna böja till blommorna om man vill. Här är det även dekorerat med en rosett som är limmad och fastsatt med en knappnål.

Limma fast rundeln på bottenplattan. Dekorera ev med pärla/strass i hörnen.

Nu är pyramiden klar. Man kan dekorera på många olika sätt, detta är bara ett. Flera olika kommer att visas på min blogg framöver. Visa gärna mej när ni provat på, skulle vara kul .

LYCKA TILL !

4 kommentarer:

Sindra sa...

Åhh, vilken bra beskrivning!!! :))) Tack snälla du för att du delar med dig! :D
Trevlig helg!
Kramis

Lene sa...

tack snälla för en väldigt bra beskrivning... nästa projekt för mig *L*.
Vill önska dig en trevlig helg!
Ktamizar från lene

Cards of Maria sa...

Så snyggt :D

Monica sa...

Tack snälla för din super rara kommentar :-) Den värmde i hjärtat! :-)

Vilka superfina saker du har gjort! Älskar dina pyramidkort - och vad glad jag blev över denna tutorialen :-) Denna måste jag bara testa!! Jag satt och undrade hur du hade fäst blombuketten och nu fick jag svar. Riktigt smart!
Hoppas du får en riktigt härlig helg! Stora kramar!