onsdag 27 februari 2013

Tulpankort

Idag känns det verkligen som våren  är på väg, + 7 grader på eftermiddagen! och vad passar då om inte en tulpanbukett för att fira? Motivet kommer från Momas och jag har färglagt med distresser. har klippt ut motivet och monterat på en spelbinders med frimärksform och inuti ett svagt mönstrat beige papper.
Papper från Bo Bunny och ett litet hjärta som dekoration. Uppvaktade någon med detta kort till Alla hjärtans dag. Kortstorlek 12 x 12 cm.

måndag 25 februari 2013

Kort med energiinnehåll

 Stämpel från Kaiserkraft stämplat med Vintage sepia. Dekorerat med blandade blommor, utstansade blad samt blingstenar och en liten gul fjäril utklippt från ett mönsterpapper som är från Bo Bunny. Organzaband att knyta ihop med.

Stämpel från Pysseldags stämplat med Vintage sepia. Storlek så att en Geisha chokladkaka 100 gr får plats. 

lördag 23 februari 2013

Vårkort

Jag längtar efter våren...att snön ska försvinna. Pelargoner tycker jag tillhör vårfönstren, sen finns dom även utomhus till sommaren. Ett kort att skicka till en vän, övrig text skrives på insidan. Pappret som jag tycker har många fina mönster i serien, kommer från Prima, Zephyr paper pads som är bra i storleken till kort.
Text från Gummiapan stämplat med adirondack cranberry för att färgstämma med organzabandet och pelargonerna. Utstansade fjärilar, den stora Martha Stewart med glitter runt kanterna. Dom små har fått lite chalk runt vingarna. Liten ljusgul blomma med en utstansad bladkvist fick bli den enda dekorationen tillsammans med bandet. Kortet utstansat med Tim Holtz Baroque dies.

onsdag 20 februari 2013

Enkelt kärlekskort

Använt stämpel från Hero Arts, embossat med guld. Distressat bakgrunden med mahogny.
Dekorerat med ett organzaband som håller ihop korteet och en blomma fastsatt med en liten hjärtbrads.

På insidan har jag stämplat en kärleksförklaring från HobbyoHantverk, samt ett hjärta med text i och den vet jag inte var den kommer ifrån, köpt på någon mässa. Naturligtvis så lyckades jag få lite extra rosa färg i hjätat från stämpeldynan. Kortstorlek ca.10 x 15 cm.

söndag 17 februari 2013

Lila till en nyfödd

Till en liten nyfödd, kille eller tjej, vi får se vad det blir. Saknar därför text på framsidan, men har inte bestämt mej för om det ska stå på utsidan eller insidan. Textstämpel från Reprint, motiv från Bildmålarna färglagt med distresser, lite glitterlim på hjärtanen och även på blommornas mitt, som är utstansade med dies från Memory Box. Blad utstansade från Marianne Design. Litet band med en nalle brads i. papper från Panduro. Kortstorlek 10 x 21 cm.

fredag 15 februari 2013

Kalender 2013

En ny bordskalender för det nya året, i stafflimodell och då tyckte jag att Momas Sommarbukett passade bra. Valt ett digitalt motiv och samtidigt passade jag på att spegelvända motivet, så det blev lika på båda sidor. Färglagt med promarker penna. Utstansat årtal, själva kalender månaderna kommer från Rox stamps. Enstaka blommor nertill och swirlar från Tim Holtz. Fjärilar från Martha Stewart och swirlkant från Magnolia. Kalendern är 20 cm bred.

onsdag 13 februari 2013

Alla Hjärtans presenter

 Vek små askar till imorgon med en överraskning i. Storlek ca 5 x 5 cm i botten. 
Den här med hjärtan, har jag använt papper från Forma Hantverk, stansat ut ett rött hjärta på toppen.
På ena sidan satte jag ett motiv från Penny Black stämplat på Kraft cardstock och färglagt med promarkers. Även texten från Penny Black.

Den andra vek jag utan att behöva limma. Papper från Bo Bunny. Motivet från Panduro Hobby färglagt med promarkers penna.

måndag 11 februari 2013

Grattiskort med sommarkänsla

Ett enkelt kort, kanske inte passar dagens väder, snöfall och klass 1 varning. Vi får se vad det blir av dagen.
Papper Echo Park, textstämpel från Inkido stämplat med Versa Fine, grön.
 Kortstorlek 15 x 15 cm.

fredag 8 februari 2013

Grattis med fjäril

Visst kommer snart fjärilarna fram ute? Lite för mycket snö just nu....men snart.
Har stansat ut en fjäril från Cherry Lynn med utstansad cardstock bakom. Mönsterpapper från Pion Design. Runt om har jag fäst ett blomband och i nedre hörnet vita o röda blommor samt utstansade bladslingor.
Text och dies från Rox Stamps. Kortstorlek 15 x 15 cm

tisdag 5 februari 2013

Burk i present

 Sonen fick även på sin födelsedag, en present inslagen i en konservburk.
Riktigt kul att göra och kul att se hans min när han fick den. Vi såg nog roliga ut båda två, för när han öppnade dörren så vad  ser man,  jo en kille i smalrandig skjorta och fluga i guld! Snacka om att vara pricksäker :)
Klädde burken med en svart kavaj gjord av cardstock, med en röd ros i rockslaget, guldknappar av brads, bröstficka med näsduk i. Randig skjorta med krage som inte syns så mycket, pappret från Pion. Den största dekorationen blev en fluga i guldtyg. En scrappare spar på allt, blir tillfrågad om man vill ha saker, "snor" till sig saker oxå. Denna fluga kommer från en champagneflaska vi öppnade för några veckor sedan.

 Baksidan av en kavaj har ju en söm på ryggen, även denna, med stygn i guld. 
Stämplat text från Roxstamps i guld.

Innan fastlimning av botten, får man komma ihåg att lägga i presenten. Stämplade text från Roxstamps på en tags och stoppade den tillsammans med pengar i ett litet kuvert, utstansat med en dies från Marianne Design.

måndag 4 februari 2013

Veckans skiss hos Stämpelkällan


Vera tar ett fotbad heter detta motiv från Stämpelkällan, färglagt med promarkers penna. Bakgrunden torrembossad med TH folder. Washitejp bakom motivet och en utstansad swirl med småblommor som dekoration. Kortstorlek 10 x 15 cm.

.... och så här ser skissen ut.

söndag 3 februari 2013

Nytt motiv hos Momas

Ett alldelse nytt motiv hos Momas, Skridskor. Färglagt med distresser och lagt en sträng med glitterlim, crystal runt ovalen och på de rosa-röda blommorna. Utstansad kakservett bakom. För att få en känsla av is och snö, har jag valt ett glittrigt vitt band samt ljusa blommor med strass i mitten.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

lördag 2 februari 2013

Födelsedagsbarn

GRATTIS ALEXANDER 
på födelsedagen.

 Stora sonen fyller 25 idag och till honom har jag gjort det här kortet med innehåll i.
papper från Basic Grey, i glitterpapper har jag stansat ut delar från Tim Holtz dies. Siffrorna är också utstansade i svart glitterpapper. 

 Insidan ser ut så här.

 På vänstra sidan Hurrastämpel från Inkido med en ring kring dagens datum. Han är ju född andra i andra ;
Cykeln hittade jag på ett papper och tyckte att den måste få vara med, hans stora hobby 
är mountanbike cykling.

Höger sida ficka för presenten, X Box prenumeration för musik och spel.
Text från Reprint och en liten försiktig dekoration med en blomma och kugghjul, han behöver kanske reservdelar till cykeln ;

fredag 1 februari 2013

Ett till hjärtekort

Bäst att passa på och göra ett inlägg, så länge det fungerar. Får inte TV och det trådlösa att fungera, så det blir att ringa support, igen.
Stansade ut ett stort Nellie Snellen hjärta. Sedan stansade jag ut ett litet hjärta i det stora med en dies från Memory Box. Stansade ut ytterligare ett hjärta, mindre från Memory Box, i silver glitterpapper och satte det i det stora hjärtat. Det blev en omständig förklaring, men ni ser ju på kortet hur det ser ut.
Ser ut gör det allt, är inte helt nöjd, men jag var tvungen att testa idén jag fick när jag satt på tåget på hemväg från jobbet.
På insidan satte jag fast det utstansade röda hjärtat.
Kortstorlek 15 x 15 cm.

Dataproblem!

Om ni undrar, vi har stora dataproblem hemma.
Har inget fungerande modem, väntar på nummer 2 idag, om det nu kommer fram i tid.
Det betyder att jag kan inte lägga in ny kort som finns i hemmadatorn, MEN jag hoppas det löser sig ikväll.